Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Başkan Uludağ, “İstihdama büyük katkı sağlıyoruz”

Başkan Uludağ, “İstihdama büyük katkı sağlıyoruz”

Başkan Uludağ, “İstihdama büyük katkı sağlıyoruz”

Baskan Uludag, “Istihdama büyük katki sagliyoruz”

 

Sariçam Belediyesi ile Küçük Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi (KOSGEB) isbirligiyle yapilan proje kapsaminda, Uygulamali Girisimcilik Egitimini basari ile tamamlayan 155 kursiyere sertifikalari verildi. Belediye Baskani Bilal Uludag, bu tür kurslarin amacinin Sariçam’da yasayan issizlerin yani sira, Adana ekonomisi ve istihdamina katki saglamak oldugunu söyledi.

Belediye Nikah Salonu’nda, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla gerçeklesen sertifika töreni, Baskan Bilal Uludag’in yani sira KOSGEB Müdürü Mehmet Eren, Sariçam Ilçe Milli Egitim Müdürü Seyhan Çelik, Adana Alparslan Türkes Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Egitim Merkezi Müdürü Engin Dücan, Sariçam Ilçe Ocak Baskani Seyfettin Göndogdu’nun katilimlariyla gerçeklestirildi.

“GIRISIMCI SAYISININ ÇOKLUGU AYRI BIR MUTLULUK”

Kursiyerlere tavsiyelerde bulunan KOSGEB Müdürü Mehmet Eren “Girisimci sayisi ne kadar çok artarsa ülke ekonomisine katki da artar. Burada çok sayida girisimcinin olmasi bizim için ayri bir mutluluk. Bizler de KOSGEB destegi ile egitimler vererek girisimcilerin artmasina katki koyduk. Vizyon ve hedefinizi belirleyin ve o dogrultuda hareket ederek planinizi yapin. Sayin Baskan Bilal Uludag’a desteklerinden dolayi sizler adina tesekkür ediyorum” dedi.

“KOSGEB EGITIMLERI ÇOK ÖNEMLI”

Uygulamali girisimcilik egitimlerinin önemine vurgu yapan Adana Alparslan Türkes Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Egitim Merkezi Müdürü Engin Dücan da, “Ülkemiz için girisimcilik kültürünün yayginlastirilmasi, katma deger üreten yeni isletmelerin ekonomiye kazandirilmasi ve istihdam saglanmasi için KOSGEB Uygulamali Girisimcilik Egitimi büyük önem tasimaktadir” diye konustu.

“SARIÇAM’DA ISSIZLIGI SONA ERDIRMEYI AMAÇLIYORUZ”

Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag,  “Sariçam Belediyesi olarak ilçemizde yasayan vatandaslarimizin beceri ve isteklerine uygun refah ve mutluluk içerisinde çalisacaklari yeni is alanlari açilabilmesi amaciyla KOSGEB ile ortak çalisarak 06.11.2019 tarihinde baslayan kursumuz 31.12.2019 tarihinde sona ermistir. 12 grupta planladigimiz Uygulamali Girisimcilik Kurslarimizi 155 girisimci adayimizla tamamladik. Sariçam’da issizligi sona erdirme gayretini amaç edinmis belediyemiz için, kursumuza göstermis oldugunuz yogun ilgi bizleri son derece mutlu etti. Bilhassa kadinlarimizin çalisma hayatinda aktif rol almalari önceligimiz olup kursumuzda yer alan kadin girisimci adayi sayisi da gurur verici oldu. Bu konuda gerek girisimcilik kurslarimizla gerekse kadinlarimiz için planladigimiz alternatif kurslarimizla destegimizi artirarak devam ettirecegiz” seklinde konustu.

SARIÇAM’IN EKOMOMISI CANLANACAK

Basvuru sayisinin ve artan talebin kendilerini mutlu ettigini de ifade eden Baskan Uludag, söyle devam etti:

“Sariçam’in gelisen ekonomisi sizler gibi yeni girisimcilerle daha da canlanacak.  Vatandaslarimizin, gücünün farkinda olarak kendi isini kurabilmesi ve atilan dogru adimlarla istihdam olusturabilmesi hem kendi hem de toplum refahi için son derece kiymetlidir. Bu sebeple aldiginiz bu sertifika ve edindiginiz bilgiler; cesur, bilgi sahibi, riskleri dogru yönetebilen girisimciler olma yolunda sizlere isik olacaktir. Bu konuda desteklerini esirgemeyerek bilgilerini aktaran KOSGEB uzmanlarina, emekleri için egitmenimize ve tüm kursiyerlerimize tesekkür ediyor ve her birinizin hayallerini gerçeklestirebilmis basarili girisimciler olmanizi temenni ediyorum.”



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli